KORAKI DO NOVE TRENDOVSKE PONUDBE

04.10.2021

 

 

Kako začnete poslovati ali pripravljati trendovsko novo ponudbo?

Najprej pripravite osnovno ponudbo, s katero nameravate pričeti poslovanje.

Nato opredelite ciljne skupine kupcev za to ponudbo. Nujno morate opredeliti tudi avatarja ali takoimenovane nakupne persone. Avatar je tipični predstavnik vaših idealnih kupcev. Kje ga boste pa našli, da mu boste lahko posredovali svojo ponudbo? In mu jo tudi prodali? 
Prilagodite vsebino svoje ponudbe avatarju.

Naslednji korak je pregled vašega bodočega trga in vseh akterjev, ki na njem delujejo. Najpomembnejši med temi akterji so vaši konkurenti. Če ne boste pripravili boljše ponudbe, kot jo imajo oni, vaša poslovna ideja ne bo uspela. Zato morate opredeliti svojo edinstveno konkurenčno prednost, po kateri se boste ločili od konkurentov in zaradi katere vas bodo vaši bodoči kupci sploh našli.
Spet prilagodite ponudbo. Tokrat svoji edinstveni konkurenčni prednosti.

V naslednjem koraku pripravite trendovsko novo ponudbo, v kateri boste zajeli vse doslej navedeno. Povežite se z novimi partnerji, ki bodo vašo ponudbo smiselno dopolnjevali in ji boste skupaj z njimi res zagotavljali dodano vrednost - naj ne bo to le izraz, o katerem marsikdo govori in piše, vas pa to niti ne zanima preveč. To nezanimanje lahko postane vaša usodna napaka, zaradi katere ne boste kakovostno poslovali in zaradi katere vaše trženje ne bo dobičkonosno. Vsaj ne dovolj.
Skupna ponudba več partnerjev ima še druge koristi: skupaj jo boste oglaševali in si tako razdelili stroške. Kar je pri mikro in malih podjetjih še kako pomembno!

 

Rezime: s pomočjo osnovnih elementov poslovanja pripravite trendovsko novo ponudbo. Objavite jo v svoji digitalni pisarni, opremite s privlačnimi fotografijami in jo »komunicirajte« na socialnih omrežjih.

Želim vam obilo uspeha! Če vam priprava trendovske nove ponudbe povzroča težave in bi vam moja pomoč prišla prav, me kontaktirajte na Fb ali po mailu: mirjana.budja@bonitax.si

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.